Close

İşverenlere Müjde Mesleki Yeterlilik Belgesi Teşviklerinde MYK-SGK-İŞKUR İşbirliği (16 Eylül 2016)

Okta Akademi Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Şirketi Genel Müdürü Mehmet Murat BOZKURT,

İşverenler için çok büyük avantaş olan MYK Belgeli eleman çalıştırmanın yaygınlaşması için atılana adımların çok doğru olduğunu söyledi.

MYK portalından 6111 sayılı kanunda belirtilen şartları taşıyan tüm mesleki yeterlilik belgesi sahipleri SGK sistemine online olarak iletilecek, böylelikle 48 aya kadar olan işveren primi muafiyetlerinden işverenler belge ibrazıyla SGK’ ye başvuru yapmak zorunluluğunda kalmayacaklar.

MYK, SGK, İŞKUR arasında yapılan protokolün işverenlerin önündeki bürokrasi yükünü azalttığını belirten BOZKURT,  MYK Belgeli işçi çalıştırmanın işverenler açısından önemli bir avantaj olduğunu buna rağmen halen eksiklikler olduğunu söyledi. Halen çalışmakta olan kişilerin de MYK Belgesi alması durumunda SGK pirim desteğinden yararlanılabilmesi gerektiğini söyleyen BOZKURT, yaş sınırlamalarının da sistemin genişlemesini engellediğini dile getirdi.

MYK, SGK ve İŞKUR ile düzenli temaslarımız sürmekte. Başkanlarımız dile getirdiğimiz hususlarda çalışmalarının sürdüğü belirtiyorlar diyen BOZKURT, Okta Akademi Genel Müdürü olarak firmam ve şahsım bu konuları sıkı takip ediyoruz. Üzerimize düşen vazifeleri her zaman ve yerde yerine getirmekten mutluluk duyacağız dedi.

Firmamız Okta Akademinin misyonunun öncelikle çalışanları ve işverenleri bilgilendirmek olduğunu söyleyen  BOZKURT, gerek web sitemiz gerek sosyal medya gerekse ikili temaslarımız vasıtası ile Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme konusunda toplumu ve ilgili her kişiyi bilgilendirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir